Çobana 31 bin TL'lik sigorta prim borcu şoku

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay),

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde hayatında hiç sosyal güvencesi olmayan ve uzun yıllar çobanlık yapan 71 yaşındaki Sıtkı Kahraman'a, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı altına alınan Bağ- Kur'dan 31 bin TL sigorta prim borcu geldi.

Çobanlığı bıraktıktan sonra ilçedeki bir çiftlikte bekçi olarak yaşamını sürdüren Sıtkı Kahraman, Yeşilkartının vizesini uzattırmak için İskenderun Kaymakamlığı'na gitti. Burada işlemleri yapılan Kahraman'a Bağ- Kur'a 31 bin TL sigorta prim borcu olduğu bildirildi. Aldığı yanıt karşısında şoke olan Kahraman, bir yanlışlık olduğunu söylemesine rağmen buna kimseye inandıramadı. İlgili kuruma giden Kahraman'a, kayıtlar incelendiğinde Kütahya'da tarım sigortalı göründüğünü ve 31 bin TL Bağ-Kur borcu olduğu bildirildi. Sigorta prim borcuna ait aylara göre dökümü de çıkartıldı. Borçlu kişi ile kendi adı, T.C. kimlik ve vergi numarasının tuttuğunu, ancak, baba adı ile doğum yerinin farklı olduğunu belirten Kahraman, borca itiraz etti.

Uzun yıllar Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde çobanlık yaptığını şimdi ise kaldığı çiftlik evinde bekçilik yaptığını belirten Kahraman, ?Sigorta prim borcum olduğu için yeşil kartın vizesini uzatamadım, ayrıca kömür yardımı istemiştim o da yapılmadı. Ne yapacağımı şaşırdım. Yaşım 71 olduğu için her an hasta olabilirim. Bu işler uzarsa perişan olurum. Muhtemel bir hata var ve bu hatanın bir an önce düzeltilmesini istiyorum? dedi. Kahraman, hayatı boyunca hiç sosyal sigortasının da olmadığını anlattı. Kahraman'ın eşi 56 yaşındaki Züleyfe Kahraman ise Kütahya'yı rüyasında bile görmediklerini bildirip, yanlışlığın düzeltilmesini talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber